Nog een beetje herfst in de winter

Afgevallen bladeren die op de grond liggen. De herfst geeft er een mooi kleurenpalet aan van gele, dieprode en bruine tinten. De winterse vriestemperatuur versierde de bladeren met subtiele witte ijsrandjes.Bij het seizoen winter denken we spontaan aan fotogenieke sneeuwlandschappen. Helaas zijn de sneeuwdagen in ons land schaars. En dus moet je als natuurfotograaf in de winter op zoek naar andere interessante foto-onderwerpen.

Tijdens een winterwandeling viel mijn oog op de mooie kleuren en sterke contrasten in de afgevallen bladeren op de grond. Andere wandelaars stapten er achteloos overheen. Maar als fotograaf stonden mijn zintuigen op scherp in mijn zoektocht naar een onderwerp.

Eerst zocht ik een mooie uitsnede want lang niet elk blad was even mooi. Vervolgens ben ik in de gekozen compositie wat gaan ‘opruimen’. Er licht hier en daar wel een blaadje dat er niet zoo goed bij past. Die heb ik voorzichtig verwijderd. En pas dan ging ik aan de slag met de camera. Met dit beeld als resultaat.

Het mooie kleurenpalet met zowel gele als dieprode kleurtinten en de subtiele witte ijsrandjes maken er voor mij een leuk winterbeeld van. Telkens ik het terugzie waan ik me terug in deze mooi winterwandeling in het provinciaal domein van Mirwart.

1 reactie on "Nog een beetje herfst in de winter"

Comments are closed.