iPhonetografie

iPhone op een statief met camera-app in aanslag voor een zondsondergangiPhonetografie‘ is de samentrekking van ‘iPhone‘ en ‘fotografie‘.
De camera’s van de nieuwste iPhone-generaties zijn erg goed geworden en verbeteren nog bij elke nieuwe generatie. Ze zijn daardoor steeds meer in staat om te wedijveren met (semi-) professionele spiegelreflexcamera’s.

En met de juiste camera- en nabewerkings-apps kom je helemaal op dreef. Vaak kosten die apps maar een paar euro’s. En met nog wat extraatjes, zoals een extern lensje, een statiefje of een afstandsbediening, wordt het helemaal top … en dan te bedenken dat deze extraatjes peanuts kosten ten opzichte van hun spiegelreflex tegenhangers …

Hieronder zie je een paar voorbeelden van foto’s die ik met mijn iPhone nam. In deze rubriek op mijn website kan je mijn iPhonetografieportfolio ontdekken. Ik licht ik er ook technieken toe die je in de iPhonetografie kan toepassen. Mijn portfolio gaat breder dan natuurfotografie. Want mijn iPhone is de camera bij uitstek die ik altijd en overal op zak heb. En dus probeer ik ook zoveel mogelijk fotografische kansen te benutten die mijn pad kruisen.