iPhonetografie

iPhone op een statief met camera-app in aanslag voor een zondsondergangiPhonetografie‘ is de samentrekking van ‘iPhone‘ en ‘fotografie‘.
De camera’s van de nieuwste iPhone-generaties zijn erg goed geworden en verbeteren nog bij elke nieuwe generatie. Ze zijn daardoor steeds meer in staat om te wedijveren met (semi-) professionele spiegelreflexcamera’s.

En met de juiste camera- en nabewerkings-apps (die vaak maar een paar euro’s hoeven te kosten) kom je helemaal op dreef. Als je bovendien nog wat extraatjes koopt, zoals een extern lensje, een statiefje of een afstandsbediening, dan wordt het helemaal top … en dan te bedenken dat deze extraatjes peanuts kosten ten opzichte van hun spiegelreflex tegenhangers …

Hieronder zie je een paar voorbeelden van foto’s die ik met mijn iPhone nam. In deze rubriek op mijn website kan je mijn iPhonetografieportfolio ontdekken en licht ik wat technieken toe die je in de iPhonetografie kan toepassen. Mijn portfolio gaat breder dan natuurfotografie, omdat mijn iPhone de camera bij uitstek is die ik altijd en overal op zak heb. En dus probeer ik ook zoveel mogelijk fotografische kansen te benutten die mijn pad kruisen.