GorillaPod

Camera op een GorillaPod statiefjeAl jaar en dag zweer ik bij mijn statief omdat het me drie enorme voordelen biedt. Het vermijdt bewegingsonscherpte bij het afdrukken. En het vergemakkelijkt het maken van een goede compositie aanzienlijk. Je kan gemakkelijk een tweede opname maken met exact dezelfde compositie als de eerste niet voldeed qua belichting of scherpte. En met de handen vrij is het makkelijker om me te concentreren op belangrijke technische aspecten bij het fotograferen.

Naast mijn robuust basisstatief heb ik nog een licht en compact reisstatief, voor wanneer ik minder zwaar geladen op pad wil. Voor standpunten laag bij de grond is mijn bonenzak mijn beste maatje. Met zijn lomp gewicht pleegt hij een aanslag op mijn rug, maar ik kan hem toch niet missen.

Mijn laatste aanwinst is de GorillaPod, een super compact statief waar mijn systeemcamera en iPhone prima op passen. Ik koos voor de grootste versie. Die is namelijk voldoende robuust om de combinatie spiegelreflex plus macro- of groothoeklens de nodige steun te geven. De GorillaPod is zo compact dat ik hem probleemloos overal mee naartoe kan nemen. Dankzij flexibele pootjes kan ik hem letterlijk in bochten wringen of zelfs vastklemmen aan een boomtak. Dat is handig als ik een hoger standpunt wens.
Het was dus al snel duidelijk dat dit een prima aanwinst is!