Skyline Liège

De skyline van luik met een erg mooi witgeel verlichte wolkjes in de ochtendOp weg naar een beurs in Frankfurt am Main moest ik in het station Liège Guillemins overstappen op de TGV. Ik had daarvoor een twintigtal minuutjes de tijd. Toen ik op spoor 1 liep, werd ik getrakteerd op een indrukwekkende zonsopgang met de skyline van Luik als decor. Een paar jaar eerder zou ik eens gevloekt hebben omdat ik geen camera op zak had. Maar nu ik mijn iPhone als volwaardige camera ervaar, laat ik geen enkele foto-gelegenheid verloren gaan … met dit plaatje als resultaat. Ik gebruikte de Camera+ app om de scherpstelling en de belichting op afzonderlijke punten te kunnen leggen, de ISO waarde handmatig te kunnen instellen en in RAW te kunnen fotograferen.

Nadien kon ik mijn foto in de trein nog wat nabewerken met de app Snapseed: kleurverzadiging, contrast en donkere partijen wat bijgesteld, horizon recht gezet en een klein beetje opgescherpt. En dan kon hij direct op Facebook.

Toen ik ‘s avonds op de terugweg weer moest overstappen zag ik dezelfde skyline, met een niet onaardige wolkenlucht maar met heel ander
en wat minder aantrekkelijk licht (ik had niet voldoende overstaptijd om de foto vanaf hetzelfde standpunt op spoor 1 te maken) … waaruit
eens te meer blijkt dat het juiste moment je foto maakt of kraakt in de buitenfotografie.