Kijkadvies

Het internet kent een standaard voor de weergave van kleuren. Daardoor moeten beelden op een website er op elk scherm identiek uitzien. Computers gebruiken technologisch erg uiteenlopende soorten beeldschermen. Daardoor kan een beeld op een webpagina er heel anders uitzien op diverse beeldschermen.

Uw scherm staat correct ingesteld als, bij het bekijken van onderstaande figuur vanaf een paar meter afstand, het middelste vierkant niet meer zichtbaar is, terwijl de linker en rechter vierkanten respectievelijk donkerder en lichter moeten zijn dan de achtergrond.
Bij deze test is het aanbevolen om de ogen wat dicht te knijpen en door ‘spleetjes’ te kijken.

Als dat niet zo is, zal uw scherm onze foto’s te licht of te donker weergeven. Om dit te corrigeren zet je eerst het contrast van het scherm op maximum. Regel vervolgens de helderheid van het scherm bij tot het middelste vierkant verdwijnt in de achtergrond.

Na het instellen van de helderheid, moet de monitor ook de contrastweergave kloppen. Regel het contract bij tot de 16 grijstinten in de onderstaande grijswaardenbalk duidelijk te onderscheiden zijn.