Skyline Liège

De skyline van luik met een erg mooi witgeel verlichte wolkjes in de ochtendOp weg naar een beurs in Frankfurt am Main moest ik in het station Liège Guillemins overstappen op de TGV. Ik had daarvoor een twintigtal minuutjes de tijd. Toen ik op spoor 1 liep, werd ik getrakteerd op een indrukwekkende zonsopgang met de skyline van Luik als decor. Een paar jaar eerder zou ik eens gevloekt hebben omdat ik geen camera op zak had. Maar nu ik mijn iPhone als volwaardige camera ervaar, laat ik geen enkele foto-gelegenheid verloren gaan. Met dit plaatje als resultaat. Ik gebruikte de Camera+ app om de scherstelling en de belichting op afzonderlijke plekken te kunnen leggen, de ISO waarde handmatig te kunnen instellen en in RAW te kunnen fotograferen. Nadien kon ik mijn foto in de trein nog wat nabewerken met de app Snapseed. En kon hij direct Facebook op.
Toen ik ’s avonds op de terugweg weer moest overstappen zag ik dezelfde skyline, maar dan met heel ander en veel minder aantrekkelijk licht … waaruit eens te meer blijkt dat het juiste moment je foto maakt of kraakt in de buitenfotografie.